Leefstijl Coaching

''Op eigen kracht werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam''.
-Holistic Strength-

Bij Holistic Strength houdt het niet op bij alleen fysiek trainen. Naast het werken aan een fit lichaam besteden we ook aandacht aan een gezonde leefstijl. In de moderne samenleving van vandaag de dag met veel prikkels, verwachtingen, eten, informatie en dingen om te kopen is het vaak lastig om bewust gezonde keuzes te blijven maken. Veel mensen zijn druk, eten te veel en ongezond, hebben een verstoord nachtritme en ontspannen te weinig. Op lange termijn heeft dit nadelige gevolgen op de algehele gezondheid. Mensen worden moe, gestrest en te zwaar.
Het is tijd om ongezonde leefgewoontes te gaan veranderen, oude patronen te gaan doorbreken en stapsgewijs toe te werken naar een gezonde leefstijl. 

Holistic Strength gaat jou ondersteunen en begeleiden om in het dagelijks leven betere keuzes te maken op het gebied van voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. We werken samen toe naar jouw persoonlijke doel, bijvoorbeeld meer rust ervaren of een gezonder eetpatroon.

Wij maken een plan waarin jij en je doelstelling centraal staan. Dit betekend ook dat er afstemming is met eventuele adviezen van een je arts of therapeut. Het gaat er hierbij om dat er steeds meer inzicht ontstaat in je eigen leefgewoontes, terwijl de gezonde gewoontes stapsgewijs worden getraind.  Op deze manier wordt er voortgang geboekt, zowel fysiek en mentaal. Het gaat er tenslotte om dat jij je vitaler, zelfverzekerder en gelukkiger gaat voelen!

Leefstijlcoaching Holistic Strength

Leefstijl advies

Holistic Strength ondersteunt jou om in het dagelijks leven zelf betere keuzes te maken, gericht op de belangrijke pijlers: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. We werken samen aan jouw doelstelling of hulpvraag. 

Met een persoonlijk leefstijlplan ontstaat er meer bewustwording over bestaande leefpatronen en wordt er stapsgewijs aan duurzame, gezonde gewoontes gewerkt. We voorkomen dat je terugvalt in oude patronen en zorgen ervoor dat de verbeterde leefstijl op lange termijn de basis wordt. 

Voedingsadvies

Bij een gezonde levensstijl en regelmatig trainen hoort ook de juiste voeding. Op basis van jouw wensen en doelstellingen wordt er advies en begeleiding gegeven over jouw voedingspatroon. Zo nodig wordt er een voedingsschema op maat gemaakt. Samen zorgen we ervoor dat jouw eetpatroon weer gezond, verantwoord en toch lekker is! We maken hierbij gebruik van ’normale’ voeding die in elke supermarkt verkrijgbaar is. We maken dus geen gebruik van ingewikkelde diëten en hypes. Door bewust, gevarieerd en gezond te eten zul je je al snel vitaler en energieker gaan voelen!

Ontspanning, mindfulness & meditatie

Naast inspanning is ontspanning net zo belangrijk. Bij Holistic Strength is het mogelijk om een trainingssessie af te sluiten met een meditatie,  een ontspannings-oefening of een mindfulness oefening. Dit kan naar wens per training worden toegevoegd.