Jelle van DUijn

Oprichter Holistic Strength

Mijn passie voor sport en gezondheid begon al toen ik 15 jaar was. Ik was onzeker over mijn uiterlijk, dus ik startte met krachttraining. Eerst bij mijn oom thuis, en later in de sportschool. Vanaf dat moment ben ik nooit meer gestopt met sporten.

In mijn studietijd ben ik een hele andere richting op gegaan. Ik heb HBO bouwkunde gestudeerd. Deze opleiding heb ik afgerond en hierop volgend nog een pre-master Vastgoedmanagement aan de Technische Universiteit in Eindhoven gehaald. 

Echter vanaf 2015 tot heden heb ik twee keer oog in oog gestaan met de levensbedreigende ziekte kanker.  Door de ziekte is mijn onderlichaam compleet verlamd geweest en na alle behandelingen heb ik mijzelf vanaf de grond weer op moeten bouwen.  


Dit heeft een enorme impact gehad op elk aspect van mijn leven, maar heeft mij ook heel veel inzichten gegeven. Het heeft mij doen besluiten om mijn hart te volgen en mijzelf om te scholen richting mijn passie: sport, voeding en lifestyle. 

Nadat ik weer zelfstandig kon lopen heb ik de opleiding Calisthenics Trainer gevolgd en behaald. Hier ben ik enorm trots op, want het is een wonder dat ik weer kan lopen. Hier ben ik elke dag dankbaar voor! Dit is ook te lezen in het januari nummer van Men's Health, waarin ik een interview heb gegeven over het belang van beweging bij ziekte. Het artikel is onderaan de pagina te vinden.

De impact van je leefstijl op het risico om ziek te worden is groot. Na mijn ziekte wilde ik hier meer inzicht in krijgen. Voor mijzelf, maar ook om anderen advies te kunnen geven.  Daarom heb ik de opleidingen Nutrition & Cancer en Nutrition Exercise & Sports gevolgd aan de Wageningen Universiteit en met succes behaald.  


In mijn twintiger jaren hebben yoga, mindfulness, meditatie en ademhalingstechnieken mijn interesse gewekt. Ik heb mezelf hier enorm in verdiept en er veel over bestudeerd.  In de drukke samenleving waarin wij leven gaat men steeds meer op zoek naar ontspanning en zingeving. Doordat ik mijzelf hier jarenlang in heb verdiept  kan ik deze tools en technieken met anderen delen. 

Bij Holistic Strength werken we op eigen kracht aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Holistisch betekent 'allesomvattend' en 'heel'.
 
Naast een vitaal en fit lichaam is mentale en emotionele gezondheid minstens zo belangrijk!

Visie

Mijn visie is een wereld waar mensen bewust werken aan een fitter, vitaler en gezonder leven. Op eigen kracht. 

Missie

Mijn missie is jou duurzaam begeleiden in het proces naar een gezonde leefstijl.  
Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Waarom Holistic Strength?

Holistic Strength onderscheid zich door niet enkel te focussen op het lichaam. Mentale en emotionele gezondheid zijn minstens zo belangrijk: een holistische benadering en werkwijze. Tevens is mijn werk mijn passie en ben ik een expert en ervaringsdeskundige in mijn vakgebied. 

Gevolgde opleidingen

  • Calisthenics Trainer                                              Calistenics Opleidings Instituut
  • Nutrition & Cancer                                                Wageningen University & Research
  • Nutrition, Exercise & Sports                             Wageningen University & Research